°C
dinsdag 23 juli 2024

Replica van De Nachtwacht onthuld in Bloemswaard

Hillegom – Donderdag 22 december 2022 is De Nachtwacht officieel onthuld in Bloemswaard. Een bewoner van Bloemswaard, J. Opstal heeft het levensechte schilderij geopend samen met manager Zorg en Welzijn, Liesbeth van Uunen. 

Het is voor bewoners van woonzorgcentra en seniorencomplexen niet altijd mogelijk is om musea te bezoeken. Daarom heeft het Rijksmuseum in Amsterdam het icoon van Nederland naar hen toegebracht. HOZO is trots dat deze bijzondere replica in haar woonzorgcentra staat. Tot 11 januari 2023 is deze replica te bewonderen in woonzorgcentrum Bloemswaard van HOZO. 

Op de laatste dag van De Nachtwacht On Tour in Bloemswaard is er een presentatie over De Nachtwacht door een deskundige van het Rijksmuseum. Dit is op 11 januari van 10:30 tot 11:30. 

Iedereen is van harte welkom om De Nachtwacht onder het genot van een kopje koffie of thee in Bloemswaard te bekijken. Bent u van plan om met een groep van meer dan vier mensen te komen? Graag vraagt HOZO u om dat minimaal twee dagen van tevoren aan te geven bij welzijnsmedewerker Nancy Hogaarts. U kunt mailen naar n.hogaarts@hozo.nl of bellen naar 06-86811319.​

Aankomende evenementen

Lees ook: