°C
donderdag 25 juli 2024

Energie-noodfonds voor vrijwilligersorganisaties in Hillegom

Hillegom – De gemeente Hillegom wil de vrijwilligersorganisaties steunen in de energiecrisis. Zij kunnen deze winter daarom een beroep doen op het energie-noodfonds. De gemeente reserveert € 250.000 hiervoor.

Wethouder Jan van Rijn: “Vrijwilligersorganisaties zoals sport- of muziekverenigingen zijn het cement van onze samenleving en dus vinden wij het belangrijk dat zij overeind blijven. We zien dat sommige organisaties in de problemen komen door de hoge energieprijzen. Daarom willen we een deel van hun energiekosten voor onze rekening nemen.”

Eenmalige tegemoetkoming
De vrijwilligersorganisaties die aan de voorwaarden voldoen krijgen een eenmalige tegemoetkoming voor hun energierekening: de helft van het bedrag dat de energierekening stijgt ten opzichte van de afgelopen 3 jaar.

Vanaf 1 januari kunnen zij een aanvraag indienen via www.hillegom.nl. Op basis van de eindafrekening van de energiemaatschappij wordt het voorschot met de werkelijke kosten verrekend.

Energie besparen
De gemeente vindt het belangrijk dat de organisaties daarnaast doen wat ze kunnen om zich voor te bereiden op de volgende winter en energie gaan besparen. Wethouder Karin Hoekstra: “We voeren met iedere aanvrager een gesprek over welke mogelijkheden zij hebben om volgend jaar minder energie te verbruiken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen, ledverlichting of isolatie. Op die manier stimuleren we hen om te verduurzamen en hun gebouw toekomstbestendig te maken.”

Aankomende evenementen

Lees ook: