°C
dinsdag 16 juli 2024

Start afsluiting Molenstraat

Hillegom – Dit voorjaar is er een inloopbijeenkomst georganiseerd over de definitieve verkeersmaatregelen in de Molenstraat. Er is besloten om de Molenstraat fysiek af te sluiten. Dit betekent dat de rijbaan voor autoverkeer is afgesloten door middel van rood witte palen ter hoogte van Molenstraat huisnummer 5. Voor fietsers en scooters blijft de straat in twee richtingen toegankelijk. Deze beslissing werd breed gedragen door de bewoners van de Molenstraat.

Fysieke verkeersmaatregelen in de Molenstraat
De voorbereidende verkeersmaatregelen in de Molenstraat zijn in de week van 12 december geplaatst. Tijdens de werkzaamheden blijft de rijbaan met enige hinder bereikbaar. Half januari worden de palen voor het permanent afsluiten van de Molenstraat geplaatst. Gemeente Hillegom laat het werk uitvoeren in een zo kort mogelijke periode, zodat omwonenden en winkeliers zo min mogelijk overlast ervaren.

Mobiliteitsplan Hillegom
Het afsluiten van de Molenstraat komt voort uit het mobiliteitsplan Hillegom, dat eind vorig jaar is vastgesteld. “Met het mobiliteitsplan willen we ervoor zorgen dat Hillegom nu en ook in de toekomst een leefbare, veilige en bereikbare gemeente is waar het fijn wonen is”, aldus wethouder Maarten Dijkshoorn.

Vragen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jack Smit (projectleider), Marit Heij (contactfunctionaris ondernemers) of Loes Massaro (contactfunctionaris wijken) via het algemene telefoonnummer 14 0252 of via centrumplannen@hillegom.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: