°C
dinsdag 16 juli 2024

Heruitgave boek Hillegom ’40-’45

Hillegom – Stichting Vrienden van Oud Hillegom heeft onlangs de heruitgave gepresenteerd van het boek Hillegom ’40-’45. Het boek van Frans Out waarvoor Marca Bultink de eindredactie verzorgde, verscheen in 1987 en is al jarenlang uitverkocht. Omdat de Vrienden willen dat de geschiedenis van het dorp gedurende de Tweede Wereldoorlog blijvend herinnerd wordt, is besloten tot een heruitgave.

Hillegom ’40-’45 is inhoudelijk ongewijzigd. Wel zijn taal- en spelcorrecties doorgevoerd, evenals correcties van namen die zich na 1987 manifesteerden. Op de website van de Vrienden van Oud Hillegom is een lijst beschikbaar met de vermelding van al die kleine aanpassingen.

De stichting heeft gekozen voor een kleine oplage van 300 stuks. “Met de verkoopprijs van € 24,50 worden we er niet rijk van, maar daar is het ons ook niet om te doen”, legt bestuurslid Jacolien van der Valk uit. “We willen graag dat de lokale geschiedenis in gedachten blijft, ook bij de basisschooljeugd. Daarom zullen we later deze winter aan alle groepen 8 van de Hillegomse basisscholen zes exemplaren schenken in voorbereiding op de mei-herdenkingen, dankzij de gift van Rabo ClubSupport.” Behalve bij de Vrienden is het boek ook te koop bij The ReadShop Hillegom. “Ook daar geldt dat de marge niet riant is, maar de familie Evers schaart zich achter het belang van de heruitgave van Hillegom ’40-’45 en wilde dit boek graag verkopen”, aldus Van der Valk.

Hillegom ’40-’45 (ISBN 9789080668645, 190 pagina’s) kan via email besteld worden bij de Vrienden van Oud Hillegom (info@vriendenvanoudhillegom.nl) of contant gekocht tijdens openstellingen van de stichting. The ReadShop Hillegom heeft het boek eveneens op voorraad.

Aankomende evenementen

Lees ook: