°C
woensdag 24 juli 2024

Kom schijven op zaterdag 10 december bij de Bibliotheek Hillegom

Hillegom – Rond 10 december, de Dag van de Rechten van Mens, organiseert Amnesty International al jaren een wereldwijde schrijfactie ‘Write for Rights’. Dit jaar kan er ook geschreven worden in de Bibliotheek Hillegom op zaterdag 10 december van 10:00 tot 14:00 uur.

De schrijfactie is bedoeld om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor tien geselecteerde casussen van mensen die oneerlijk behandeld worden. Ze worden bijvoorbeeld bedreigd of zitten gevangen omdat ze op vreedzame wijze opkomen voor hun rechten. Met het schrijven van brieven en kaarten proberen we een einde te maken aan dit onrecht. De brieven gaan naar de autoriteiten om te vragen om een vrijlating, bescherming of aanpassing van een discriminerende wet. De kaarten
schrijven we aan de tien personen zelf, om hen te laten weten dat er aan ze gedacht wordt en ze zo te steunen.

Jarenlange ervaring van Amnesty leert dat schrijven echt helpt. Door de massale stroom brieven en kaarten vanuit de hele wereld zorgen we voor verandering. Vaak helpt de extra aandacht om hen vrij te krijgen of te zorgen voor bescherming en gerechtigheid. Zo werd er in 2021 geschreven voor Bernardo Caal Xol, die vastzat omdat hij geweldloos de heilige rivier van de Q’eqchi’ Maya’s in Guatemala beschermde; hij is vervroegd vrijgelaten.

Met de brieven laten we weten dat heel veel mensen tijd en aandacht hebben besteed aan de kwestie. Dat zet autoriteiten aan tot verandering en geeft de mensen voor wie we actievoeren moed.

Aankomende evenementen

Lees ook: