°C
zondag 14 juli 2024

7 december: Dag van de Vrijwilliger

Hillegom – Wie heeft er nog nooit iets gedaan op de school van de (klein)kinderen, of de sportvereniging? Hoeveel mensen zijn er actief als vrijwilliger in de zorg, de kerk of het sociaal werk? Of bij een vakbond, krant, culturele instelling, politieke organisatie, en ga zo maar door.

Al deze mensen, bijna 50% van alle mensen boven de 15 jaar, zetten zich regelmatig vrijwillig in. Omdat ze het leuk vinden om te doen, het fijn vinden iets voor een ander te betekenen en het een zinvolle tijdsbesteding vinden.

Vrijwilligers vragen niet veel. Alleen dat de organisatie waarvoor ze actief zijn hun zaken goed op orde hebben, duidelijk zijn, en dat er af en toe een complimentje wordt gegeven. 7 December is de Dag van de Vrijwilliger. Een dag om vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten, een complimentje te geven of een heel groot BEDANKT te zeggen.

En voor iedereen die ook graag zinvol bezig is en het fijn vindt iets te betekenen voor anderen: op de website van Welzijnskompas staan vrijwilligersvacatures. Liever direct in gesprek? Dat kan ook, tijdens de Tafel van Welzijnskompas, elke
maandag (Lisse) en dinsdag (Hillegom) van 15.00 tot 16.30 uur. Bellen kan natuurlijk ook; (0252) 757100 tussen 9.00 en 12.30 uur.

Aankomende evenementen

Lees ook: