Gemeenteraad op werkbezoek bij politie en boa’s

1 min leestijd

Hillegom – Vrijdag 11 november zijn de gemeenteraadsleden op werkbezoek geweest bij de politie en boa’s van Hillegom. In de middag zijn zij meegenomen in het werk binnen openbare orde en veiligheid.

De groep raadsleden werd opgesplitst in drie groepen: één groep ging op pad met de boa’s en twee groepen met de politie. Onderwerpen die tijdens dit werkbezoek aan de orde kwamen zijn onder andere: jeugdproblematiek/jeugdoverlast, parkeerdruk/parkeeroverlast, probleemgebieden Hillegom, het dumpen van afval naast de container en ondermijning.

Lezing over agressie en intimidatie
Voorafgaand aan het werkbezoek kregen de raadsleden een lezing van Caroline Koetsenruijter over agressie en intimidatie. Daarbij was vooral aandacht voor mensen met een publieke taak zoals bijvoorbeeld raadsleden. Na de lezing kregen de raadsleden het boekje ‘Het agressieparadijs’ uitgereikt.

Veiligheid voorop
Iedereen wil zich veilig voelen, zowel privé als in een werksituatie. Burgemeester Arie van Erk: “de raadsleden kregen een kijkje in de keuken van het dagelijkse werk van onze wijkagenten en boa’s. Niet alleen in de politiek maar ook in de samenleving zien we minder verdraagzaamheid. Hoe ga je daar als raadslid mee om? De lezing liet zien hoe raadsleden kunnen reageren, waar ze terecht kunnen en wat de eventuele vervolgstappen zijn”.