Samen de winter door

1 min leestijd

Hillegom – Sinds de energiecrisis hebben steeds meer huishoudens moeite met het betalen van hun energierekening, ook in onze gemeente. Het aantal inwoners dat hiermee te maken heeft, was al 4,7 procent en loopt alleen maar verder op. Om huishoudens aankomende winter te helpen grip te krijgen op hun energierekening, organiseren Gemeente Hillegom en Teylingen op 19 november de openbare bijeenkomst ‘Samen de winter door’. Energie-experts geven hier advies om je energiesituatie te verbeteren.

Verlaag je energierekening
Met tips, uitleg en een gratis informatiepakket kunnen bezoekers hun eigen energierekening verlagen. Vervolgens kunnen zij op een makkelijke manier deze informatie doorgeven aan buren, vrienden, kennissen en familie en zo ook hen verder helpen. De bijeenkomst is een initiatief van alle lokale energiecoöperaties door heel Nederland. Zij hebben geen winstoogmerk en geven puur vanuit een maatschappelijk belang onafhankelijk advies.

Elkaar helpen
Eveline Botter, klimaatburgemeester van Teylingen en voorzitter van de lokale energiecoöperatie Zon op Teylingen: ‘Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien opgaan. De tijd dringt want de wintermaanden komen eraan. De overheid helpt, maar dat is voor veel mensen helaas niet genoeg. Ze weten niet waar ze moeten beginnen met het treffen van energiebesparende maatregelen en welke tips betrouwbaar en impactvol zijn. We moeten elkaar dus helpen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. De bijeenkomst is bedoeld om mensen laagdrempelig op weg te helpen.’

Bijeenkomsten in Teylingen en Hillegom
De bijeenkomst vindt plaats op 19 november in de bibliotheek van Sassenheim en tegelijkertijd ook in Plein 28 in Hillegom. Mensen zijn welkom vanaf 12.45 uur, de bijeenkomst start om 13.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Op www.samendewinterdoor.nu vind je meer informatie. Wil je direct meer inzicht in jouw situatie? Neem dan ook je eigen energierekening mee.