°C
maandag 15 juli 2024

Schoolsportontbijt 2022

Hillegom – Vanmorgen trapten de Johannes, Dalton en Savio af het Schoolsportontbijt 2022 in Sportpark de Vosse af. Een uitgelaten stemming heerste er, terwijl de kinderen van de groepen 4 en 5 hun gymkleren aantrokken. Met lege magen kwamen de leerlingen naar de sporthal omdat daar een gezond ontbijt voor hen klaar stond.

Het Schoolsportontbijt is een landelijk initiatief ter stimulering van de sport en promotie van een gezonde leefstijl. In Hillegom wordt dit georganiseerd door Sportsupport, team Hillegom in Beweging.

Nadat alle kinderen hun sportkleding aangetrokken hadden, was het tijd om aan tafel te gaan. ‘Een georganiseerde chaos’ noemde Colin van Sportsupport het. Het was in ieder geval een gezellige drukte. Alle kinderen kregen een flesje water en op tafel lagen onder andere krentenbollen en bananen. Genoeg om met een gevulde maag aan de slag te gaan.

Na het eten stonden clinics van SDO Tafeltennis, SV Hillegom, Martha de Rijk, HTC, Rugby en Train 2 Inspire op het programma. Ook donderdag en vrijdag vindt het Schoolsportontbijt plaats, dan is de beurt aan andere leerlingen van de zes deelnemende scholen.

Aankomende evenementen

Lees ook: