Meer dan fietsen bij Fietsmaatjes Hillegom Lisse

2 min leestijd

Hillegom – Fietsmaatjes Hillegom Lisse “draait” om samen fietsen, maar er is meer te doen. In verschillende rollen als vrijwilliger achter de schermen kunnen mensen hun kennis, ervaring of hobby kwijt . Vanwege de groei zoekt de organisatie nu een ‘matchmaker’, een technisch ondersteuner en een spin in het web

“We zijn blij dat we groeien”, zegt voorzitter Joop den Blanken van Fietsmaatjes Hillegom Lisse. “Zo helpen we steeds meer mensen om samen gezond buiten te bewegen. Maar dat betekent ook dat we regelmatig behoefte hebben aan verse ondersteuning. Daarom deze oproep, want fietsen doen we samen. ”

Groei
Van twee naar acht duofietsen in vijf jaar tijd. Fietsmaatjes Hillegom Lisse is sinds de start flink gegroeid. Dit jaar fietsten er in totaal circa 140 vrijwilligers met 140 gasten. Joop: “ Wij willen graag van betekenis zijn in de samenleving. Door mensen te helpen die niet goed kunnen bewegen, die minder contacten hebben, of die kampen met een ziekte zoals Alzheimer. Zo ontlasten we bovendien de mantelzorgers. Vanuit ons actieve netwerk worden we ook steeds vaker gevraagd om aan evenementen deel te nemen of een samenwerking aan te gaan op het gebied van educatie en welzijn. Dat doen we
graag. Maar daar hebben we meer hulp bij nodig. ” Er is een team van vrijwilligers actief achter de schermen. Voor drie verschillende rollen in dit team zoekt de organisatie nu mensen.

Matchmaker , techneut en ‘ spin in het web ’
Joop : “We zoeken een nieuwe coördinator in Lisse, dat is iemand die de ‘match’ maaktntussen gast en vrijwilliger. Zowel in Lisse als Hillegom werken de coördinatoren met zijn tweeën . Vanwege het vertrek van een ervan in Lisse zoeken we nu een nieuw , enthousiast persoon die goed kan luisteren.

In Hillegom is het technisch team toe aan een extra paar ‘handjes’. Leen en Koos zorgen voor reparaties en onderhoud en ze komen te hulp bij pechgevallen. Tot nu toe doen ze dat samen, maar met vier intensief gebruikte duo fietsen is extra hulp heel welkom.

En tot slot hebben we behoefte aan iemand die de organisatorische kant van evenementen op zich wil nemen. Een soort ‘spin in het web’ die ervoor zorgt dat er mensen en materialen aanwezig zijn en die alles op rolletjes laat lopen.”

Op de website van Fietsmaatjes Hillegom Lisse www.fietsmaatjeshillegomlisse.nl staat uitgebreide informatie over elke rol. “ We kunnen natuurlijk ook altijd extra fietsvrijwilligers gebruiken”, besluit Joop. “Er staan nog gasten op de wachtlijst en er zijn nog plekken vrij in het rooster om er lekker samen op uit te gaan.”