Glutenvrije piet bij Sinterklaasintocht Hillegom

1 min leestijd

In Hillegom loopt dit jaar een Glutenvrije Piet mee tijdens de intocht van Sinterklaas. Deze speciale Piet voorziet kinderen met coeliakie en glutensensitiviteit van glutenvrije kruidnoten van Liberaire.

In Nederland moet 1 op de 200 kinderen om medische redenen levenslang een strikt glutenvrij dieet volgen. Ook tijdens de intocht van Sinterklaas moeten zij opletten. Ze mogen bijvoorbeeld geen ‘gewone’ kruidnoten eten en bij andere intochten mogen ze pieten geen hand geven. In Hillegom zijn alle pepernoten al voorgepakt, dus daar kan dat minder kwaad.

In Hillegom heeft de organisatie Sint Hillegom een paar pieten gevraagd om de glutevrije pepernoten uit te delen. Zij zijn te herkennen aan een koksmuts en zullen in de optocht meerijden op een e-bike met zijspan. Zo kan iedereen een leuk feest beleven.

Op www.ncv.nl/glutenvrije-piet  is een kleurplaat en een vlag te downloaden. Als ze deze omhoog houden, ziet de Glutenvrije Piet bij wie hij moet zijn. De glutenvrije kruidnoten die deze Piet bij zich heeft, zijn door sponsor Liberaire veilig verpakt in eenpersoons zakjes, zodat er geen kruisbesmetting met het reguliere strooigoed ontstaat.

Sinterklaasintocht Hillegom
Sinterklaas komt dit jaar aan op zaterdag 12 november om 10.30 uur. Vanaf 10.00 uur is het al gezellig aan de Haven met liedjes en nog veel meer. Sinterklaas zal daarna in een vrolijke optocht, met voorop de Hillegomse pietenband, door het centrum van Hillegom gaan. Meer informatie staat op www.hillegomonline.nl/sinterklaas.