Santa Run 2022

2 min leestijd

Hillegom – De Rotary clubs Hillegom-Lisse en Lisse-Bollenstreek organiseren samen met de jongerenafdeling Rotaract Bollenstreek op vrijdag 16 december een Santa Run in Hillegom. Dit is de tweede keer dat dit evenement wordt georganiseerd. Vanaf 1 november kun je inschrijven via https://hillegom.rotarysantarun.nl

De Santa Run is een fun run waarbij de deelnemers verkleed als kerstmannen of -vrouwen een parcours (hard)lopen. De Santa Run is een run voor iedereen die van gezelligheid houdt, van jong tot oud, gezinnen tot vriendengroepen en van bedrijven tot sportverenigingen. Het evenement vindt plaats op het sportpark van SV Hillegom waar een parcours is uitgezet.

Na een (ludieke) warming-up met muziek en een energieke peptalk lopen alle deelnemers over het uitgezette parcours dwars door een van de mooiste voetbalcomplexen van Nederland. Parcours Het parcours is ongeveer 1,5 kilometer. De deelnemers kunnen zelf beslissen of zij een of meerdere keren het parcours afleggen. Het gaat vooral om de gezellige sfeer en uiteraard het behalen van een mooie opbrengst voor het goede doel. Na afloop van de run is er een afterparty in de voetbalkantine. Onder het genot van een drankje en muziek van de DJ kunnen de voetjes nog verder in actie komen. Dresscode: ‘kerst’. Be creative!

De goede doelen; 3 stuks Dit keer gaat de opbrengst naar het G-team van voetbalvereniging SV Hillegom, het G team van hockeyvereniging Hisalis en het Duchenne Parents Project. De G-teams zorgen ervoor dat kinderen met een verstandelijke handicap kunnen sporten. De ziekte van Duchenne is een ingrijpende spierziekte, waarbij de spieren langzaam hun kracht verliezen waarbij uiteindelijk ook de ademhalingsspieren en het hart worden aangetast. Het resultaat is helaas een zeer lage levensverwachting.

Organisatie door lokale rotary clubs Rotary is ‘s werelds oudste organisatie van serviceclubs. De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk: “Service above Self”. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven, dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. De drie plaatselijke clubs “Hillegom-Lisse” en “Lisse-Bollenstreek” organiseren samen met de jeugdfafdeling ‘Rotaract’ dit sfeervolle evenement.

Inschrijven? Interesse gewekt? Vanaf 1 november kan je inschrijven via: https://hillegom.rotarysantarun.nl. Elke deelnemer ontvangt een Santa pak. Ook aan de kleine kinderen is gedacht! De loop start om 17.30 uur en duurt tot uiterlijk 19.00 uur. Daarna is de afterparty in de kantine.