Landschappen bij de Kunstuitleen

1 min leestijd

Hillegom – Kunstenaar Hein van der Voort is een wandelaar. Hij wandelt, niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland, Duitsland Schotland. Met als resultaat een prachtige serie landschappen welke vanaf 5 november geëxposeerd worden
bij de Kunstuitleen.

Ouder niet essentieel werk wordt door de kunstenaar overschilderd, hierdoor ontstaan grove schilderlagen, pokdalig, met restanten van onderliggende kleur. Van der Voort schildert snel, een paar uur en dan is zo een schilderij klaar. Het beeld is er, verfijning heeft voor hem vaak geen zin, het mag een beetje schuren en kraken. De serie zal voorlopig nog blijven groeien.

Hein van der Voort heeft de opleiding voltooid aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunsten in Den Haag. De expositie “Landschap” is van 5 november tot en met 18 december te bezichtigen bij Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek. Zondag 18 december is de Kunstuitleen extra geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de expositie, welkomstgeschenk, kunst lenen of openingstijden is te vinden op: www.kunstuitleenbollenstreek.nl