Zonnebloem zoekt bestuurslid Activiteiten

2 min leestijd

Hillegom/Beinsdorp – De plaatselijke Zonnebloemafdeling Hillegom-Beinsdorp is op zoek naar een nieuw bestuurslid voor het mede-organiseren van activiteiten. Mensen met bestuurservaring en/of een neusje voor bestuurswerk die zich als vrijwilliger in willen zetten voor mensen met een lichamelijke beperking in Hillegom en Beinsdorp. Nu de coronacrisis op zijn retour lijkt en er weer van alles mag, heeft de afdeling snel de draad weer opgepakt en nieuwe activiteiten georganiseerd. Daarvoor zijn extra vrijwilligers, maar ook voldoende bestuursleden, nodig. De afdeling heeft met name behoefte aan een bestuurslid voor ondersteuning van activiteiten voor de deelnemers.

Als bestuurslid ondersteun en begeleid je vrijwilligers bij hun plaatselijke Zonnebloemwerk. Dat werk bestaat uit het bezoeken, samen eropuit gaan en het organiseren van activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking die dreigen te vereenzamen. Voor hen zijn zowel persoonlijk contact als groepsactiviteiten belangrijk om niet in een sociaal isolement te geraken. Zonnebloemvrijwilligers creƫren momenten voor hen om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren.

Taken

Het plaatselijke bestuur van de afdeling Hillegom-Beinsdorp zorgt ervoor dat de vrijwilligers zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Van belang is dat er een gevarieerd activiteitenaanbod is, afgestemd op de wensen en behoeften van de mensen met een lichamelijke beperking. Dat kan zijn een 1-op-1 of kleinschalige groepsactiviteit, maar ook een gezamenlijke kerstviering of muziekvoorstelling. Daarbij ligt de nadruk steeds meer op doen wat nog kan om de deelnemers (wij spreken liever van gasten) actief en betrokken te houden bij de gemeenschap waar zij deel van uit maken. Als bestuurslid neem je deel aan de vergaderingen van het algemeen bestuur, bereid je zelf agendapunten op jouw terrein voor en voer je de actiepunten uit die tot jouw taak behoren. Wij zoeken daarom een bestuurslid dat ook indien nodig zelf de handen uit de mouwen steekt om activiteiten mee te helpen organiseren.

Kennismaken

Heb je bestuurlijke kwaliteiten, is je interesse voor de Zonnebloem gewekt en wil je meer weten? Kom dan kennismaken. Je zult zien dat bestuurswerk bij de Zonnebloem niet alleen leuk is om te doen, maar dat het ook een goed gevoel geeft om iets voor een ander te kunnen betekenen. Met jouw tijd en inzet kun je echt het verschil maken. Meld je aan voor een kennismaking bij het secretariaat, email secretariszonnebloemhb@gmail.com of mob.
06-13 09 39 76. De afdeling Hillegom-Beinsdorp is ook te vinden op internet: zonnebloem.nl/hillegom-beinsdorp. Op www.zonnebloem.nl kun je algemene informatie vinden.