Flowerbombs en andere happy kunst in Atelier Lenie Kamstra

1 min leestijd

Hillegom – In het weekend van 29 en 30 oktober kunt u binnen én buiten genieten van veel kunst tijdens de expositie ‘Hier word ik blij van!’ U bent van harte welkom in een kleurrijke en inspirerende ‘kunstwereld’ die de Hillegomse kunstenares heeft samengesteld.

Het ruime atelier, de loods en het kantoor zijn ingericht met haar nieuwste schilderijen van wilde bloemen en abstracte landschappen. Ook zijn er nieuwe kleitabletten in alle kleuren van de regenboog en nieuwe vogels uit de ‘Lucky Birds’ serie.

Liedeke Veninga is gast exposant en haar monumentale beelden staan buiten in de tuin. Binnen zijn de kleinere beelden: krullen van verzinkt metaal in de kleuren groen, rood en geel. In de galeriewinkel zijn kunstcadeaus, zoals hangers en broches van klei, kleine schilderijtjes en kleitabletten. Ook is er een selectie van schilderijen uit vorige collecties.

Lenie Kamstra heeft deze zomer de tweede prijs gewonnen in de schilderkompetitie ‘Kleurenpracht’, uitgeschreven door Museum De zwarte tulp in Lisse. Het winnende schilderij ‘Flowerbombs’ heeft in het museum gehangen en is nu te zien in het atelier.mOp dit moment hangt een ander schilderij van haar in Kasteel het Nijenhuis, de tweede locatie van Museum De Fundatie in Zwolle. Ook hier is haar werk uitgekozen uit vele (2200) inzendingen voor een expositie. Afgelopen zomer heeft ze minibollen geschilderd voor het project ‘Giant Bulbs’ van de Gildemeesters.

Het atelier bevindt zich op bedrijventerrein Treslong in Hillegom, achter De Karwei.
U bent van harte welkom en de toegang is gratis.
Zaterdag 29 oktober van 13.00 – 18.00 uur
Zondag 30 oktober van 13.00 – 18.00 uur