°C
donderdag 25 juli 2024

Positief leven café

Hillegom/Lisse – Wat zijn lichtpuntjes voor jou? En hoe ben jij een lichtpuntje voor anderen? Dat was het thema van het tweede Positief Leven Café dat Welzijnskompas organiseerde bij Plein28 in Hillegom. In slechts een paar minuten tijd vulden de deelnemers een bord met hun persoonlijke lichtpuntjes. Van wandelen met de hond tot een echt kaartje ontvangen. En zie daar: een voorbeeld hoe je op een eenvoudige manier, positiever kunt (leren) denken en beleven.

Het Positief Leven Café is in augustus gestart op verzoek van de oud-deelnemers van de cursus Positief Leven. Het leek hen fijn om nog met enige regelmaat bij elkaar te komen en te kunnen oefenen wat ze in de cursus hadden geleerd. Tegelijkertijd spraken medewerkers van Welzijnskompas ook inwoners uit Hillegom en Lisse voor wie de cursus (nog) geen haalbare kaart was. Omdat het niet lukte om er zes weken achter elkaar tijd voor vrij te maken, soms omdat het overdag was. Zo kwamen verschillende behoeften samen en werd het Positief Leven Café geboren.

Positief Leven Café is elke laatste donderdag van de maand van 20:00-21:30 uur, afwisselend in Hillegom en Lisse. Het eerstvolgende Positief Leven Café is op 27 oktober bij Speeltuinvereniging de Bijenkorf, Lisse. Iedereen die wil ervaren hoe het werkt, is van harte welkom om langs te komen. Deelname is kosteloos, aanmelden kan via Vera Hols: v.hols@welzijnskompas.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: