Inwoners Bollenstreek steunen verenigingsleven

2 min leestijd

Hillegom – De afgelopen weken hebben meer dan 5080 Rabobankleden uit de regio via Rabo ClubSupport gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. In totaal waren er 229 doelen en projectenaangemeld waarop gestemd kon worden. Al deze clubs en verenigingen kunnen rekenen op een ondersteuning. De bank verdeelde dit jaar € 125.000 uit hun coöperatief dividend over de deelnemende clubs.

Na het tellen van alle stemmen bleek Fietsmaatjes Teylingen in Sassenheim als grote winnaar uit de bus te komen. Zij ontvangen € 3.500,- vanuit Rabo ClubSupport voor accu’s voor de fietsen. Maar er waren veel meer winnaars. Zo ontvangt Carnavalsvereniging De Keiebijters in Noordwijkerhout eenbijdrage van € 1.031,30 voor een nieuwe geluidsinstallatie en scouting Tjarda Hillegom een bijdrage van € 760,78 voor nieuwe nieuwe tent waarin met slecht weer gekookt kan worden. Het totale overzicht is te bekijken op www.rabobank.nl/clubsupport

Een steuntje in de rug in moeilijke tijden
“Het is fantastisch om te zien hoeveel leden gestemd hebben,” vertelt Ferry Huurman, directeur coöperatieve Rabobank. “Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid en juist in deze uitdagende tijden is het een steuntje in de rug. Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.”

Rabo ClubSupport
Via Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Dit jaar hebben meer dan 31.000 clubs zich landelijk opgegeven. In deze regio hebben 229 verenigingen zich aangemeld en hebben meer dan 5080 leden hun stemmen uitgebracht.

Foto: V.l.n.r. Helène van der Horst (Rabobank), Anne Jellema (Scouting), Bianca Rhijnsburger (Ledenraadslid Rabobank), Rob Veenman (Presentator) en Mariska Vlietstra (Rabobank)