Boek van Hillegoms echtpaar over omgaan met kanker

2 min leestijd

Hillegom – Onlangs is het boek ‘Dit hadden we niet willen missen’ van Hillegommers Chantal en Ico Smid verschenen. Met het opschrijven van hun twee persoonlijke verhalen is dit unieke boek ontstaan. Ico kreeg in november 2021 de diagnose lymfeklierkanker, non hodgkin, stadium IV. Een zwaar traject van dertig dagen ziekenhuis en ruim 600 uur chemo volgt. Door veel te blijven bewegen en open te communiceren maakt Ico van bijna elke dag, toch een leuke dag. Hij inspireert ook anderen met zijn positieve mindset. ”Een positieve mindset gaf mij veel kracht en dat kon mijn lichaam goed gebruiken in combinatie met de chemo”,  aldus Ico Smid.

‘Kanker heb je niet alleen’ wordt vaak gezegd. Toch gaat de aandacht van de omgeving vooral uit naar de patiënt. “Vangnet, boksbal en sterke schouder: een partner is het allemaal. Door niet te kijken naar mijn eigen behoeftes werd de impact van kanker voor mij als partner ook steeds groter”, aldus Chantal Smid.

‘Dat hadden we niet willen missen’ is online te koop via: www.dithaddenwenietwillenmissen.nl

Dit hadden we niet willen missen 

Voor Ico, Chantal en hun zonen is de behandelperiode de meest intense en liefdevolle tijd van hun leven. Diepgaande emotionele gesprekken binnen het gezin en de aandacht van vrienden en familie maakt dat Ico en Chantal anders in het leven staan. “Ondanks de chemobehandelingen en het verdriet van Chantal, maakt dat wij kunnen zeggen dat we deze tijd niet hadden willen missen.” aldus Ico Smid.

Boek ‘Dit hadden we niet willen missen’ geeft inspiratie en steun

Het is niet zomaar een leesboek, maar een full colour boek met, foto’s, citaten, app gesprekken en QR codes naar muziek en filmpjes. Het is geen zelfhulpboek hoe je om moet gaan met kanker. “Het geeft een indrukwekkend, emotioneel, maar ook humoristisch inkijkje in ons privéleven tijdens de chemobehandelingen en daarna. Het verhaal kan je verwonderen en raken. Misschien laten huilen, maar ook laten lachen”,  aldus Chantal Smid.

‘Dit hadden we niet willen missen’ is online te koop via: www.dithaddenwenietwillenmissen.nl

Eerste exemplaar boek overhandigd aan Ray Klaassens

Ico en Chantal Smid hebben het eerste exemplaar van hun boek ‘Dit hadden we niet willen missen’ (over positief omgaan met kanker en de impact op de partner) overhandigd aan Ray Klaassens, oud-commando en bekend van tv programma Kamp van Koningsbrugge. “Ray is voor mij een inspiratiebron om positief om te gaan in mijn strijd om te willen blijven leven. Zijn quote “Je bent wat je doet” heeft mij gedurende mijn hele chemobehandeling veel positiefs gebracht”, aldus Ico Smid. 
Kiezen voor kracht, het kan! Ico laat dit zien! Ik heb bewondering voor de mindset van Ico en Chantal. Ik neem dit eerste boek graag in ontvangst”, aldus Klaassens.