Laatste kans om de Pluim aan te vragen

1 min leestijd

Hillegom – De Pluim voor jonge mantelzorgers nog niet aangevraagd? Dan komt dit bericht precies op tijd, want 1 november is de sluitingsdatum. Via het digitale aanvraagformulier op www.welzijnskompas.nl kan de Pluim binnen twee minuten aangevraagd worden. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden ook op de website.

De Pluim is er voor jonge mantelzorgers van 8 t/m 17 jaar uit Lisse en Hillegom. Jonge mantelzorgers groeien op met een naaste in het gezin die ziek is of een beperking heeft. Soms hebben jonge mantelzorgers meer zorgtaken dan leeftijdsgenoten, maar vaak zit het hem meer in ‘zorgen maken om’. Het zijn hele normale jongeren, in een bijzondere thuissituatie.

De gemeentes Hillegom en Lisse geven jonge mantelzorgers sinds 2021 een blijk vanwaardering in de vorm van een Pluim. Dit is een cadeaubon twv 30 euro. Jonge mantelzorgers kunnen kiezen uit zes verschillende cadeaubonnen, die variëren van een fashion cheque tot een cadeaubon voor een lokale speelgoedwinkel. Dit jaar zijn er tot nu toe al 59 pluimen toegekend in Hillegom en Lisse.

Voor vragen en/of hulp bij invullen, neem contact op met Welzijnskompas via mantelzorg@welzijnskompas.nl of 0252-757100.