Evert Schellens exposeert in Museum de Zwarte Tulp

1 min leestijd

Hillegom – Hillegommer en kunstschilder Evert Schellens exposeert zijn olieverfschilderijen over kuubkisten en strobalen in de bollenvelden in Museum de Zwarte Tulp.

Evert Schellens schildert al sinds zijn tienerjaren met olieverf op linnen. De kunstschilder is autodidact en werd vooral geïnspireerd door de ‘oude meesters’. De laatste tijd wordt zijn penseelvoering steeds losser, maar nog steeds met zijn kenmerkend gebruik van fijnzinnige toonwaarden en de contrastwerking tussen licht en donker.

Sinds 2003 woont Schellens in de Bollenstreek. Daar is hij een groot bewonderaar geworden van het bollenlandschap. Niet alleen van de bollenvelden vol uitbundige kleuren in het hoogseizoen, maar vooral ook van het landschap in het voor- en naseizoen met het lege land wanneer de strobalen en kuubkisten als objecten bijna zonder dimensie in het landschap staan.

Schellens beschouwt zichzelf als een realistisch schilder, maar dankzij zijn onderwerpkeuze, penseelvoering en de vormen en kleuren van de kuubkisten en de strobalen bereikt hij in zijn schilderijen een vanzelfsprekende mate van abstractie. Schellens maakt deel uit van het kunstenaarscollectief BulbFiction. De olieverfschilderijen op linnen en op paneel met als onderwerp de strobalen en de kuubkisten in de bollenvelden worden geëxposeerd tot en met 11 december 2022 in de Comparitie van Museum de Zwarte Tulp, Heereweg 219 in Lisse.