THEATERVOORSTELLING – IK BEGRIJP JE BETER

2 min leestijd

Hillegom – In het Fioretti college te Hillegom was maandag 19 september 2022 de theatervoorstelling “ik begrijp je beter”. Deze voorstelling was het eerste initiatief van de werkgroep Dementievriendelijk Hillegom. Door de werkgroep was, in samenwerking met de gemeente Hillegom, flink reclame gemaakt in Hillegom. Er waren ruim 230 aanmeldingen voor deze gratis voorstelling van de toneelgroep Ervarea.

Grote opkomst
Vanaf 19 uur werd het publiek verwelkomd door leden van de werkgroep Dementievriendelijk Hillegom en kon men in de aula van het Fioretti college terecht voor een kopje koffie of thee. In de toneelzaal was plaats voor 250 personen, maar de opkomst was zo groot dat er losse stoelen bijgezet moesten worden.

Hillegom wordt dementievriendelijke gemeente
Om 19.30 opende wethouder Karin Hoekstra deze eerste officiële informatieavond van de Werkgroep Dementievriendelijk Hillegom. In haar openingswoord benadrukte zij hoe belangrijk het is om informatie te krijgen over mensen met dementie en dat Hillegom, nog meer, een dementievriendelijke gemeente wordt .

Inkijkje in het leven met dementie

“Ik begrijp je beter” is een unieke humoristische voorstelling die volledig gaat over (omgaan met) dementie: De dementie van Jet en Harrie. Alles lijkt goed te gaan als Jet en Harrie samen met pensioen gaan, totdat er dingen gebeuren die Harrie een niet-pluis gevoel geven. Jet blijkt te lijden aan dementie. De voorstelling gaf een inkijk in het leven met deze ziekte, soms met een lach en soms met een traan. De aanwezigen volgden Jet en Harrie in het verloop van hun dagelijkse leven binnen een (toekomstige) dementievriendelijke samenleving.

Veel positieve reacties
Na afloop van de voorstelling was er gelegenheid om, met een aangeboden drankje in ontspannen sfeer te praten met elkaar. Ook waren de leden van de werkgroep beschikbaar voor vragen en was er een tafel met informatiefolders van Alzheimer Nederland. De leden van de werkgroep waren blij met de positieve reacties van het publiek. Het publiek vond het toneelstuk informatief, maar zeer zeker ook humoristisch en herkenbaar. De Werkgroep Dementie Vriendelijk Hillegom kijkt terug op een zeer geslaagde eerste publieke
bijeenkomst.

Heeft u belangstelling voor het werk van Dementie Vriendelijk Hillrgom en/of wilt u onze werkgroep helpen met de organisatie van nieuwe activiteiten, dan horen zij graag van u via dementievriendelijkhillegom@gmail.com

Tekst: Simone Mooijekind