Beginnerscursus hardlopen

2 min leestijd

Hillegom – De Hillegomse hardloopvereniging SIB Loopcollectief organiseert ook dit jaar weer een cursus voor beginnende hardlopers, onder het motto: Samen hardlopen werkt beter!

Voor mij zit hardlooptrainer Meinhard van de Reep, al jaren actief als trainer bij SIB Loopcollectief Was het in de afgelopen jaren ingewikkeld in verband met de beperkende maatregelen rondom Corona, nu is het weer mogelijk om in groepen te trainen. En wat is er dan mooier dan de Amsterdamse Waterleidingduinen, vertelt hij.

De duinen zijn mooi in alle jaargetijden, dus naast de fysieke inspanning is het altijd genieten van de omgeving en de rust in dit fraaie natuurgebied. De paden lenen zich perfect voor het hardlopen, ook voor het wandelen natuurlijk. Een activiteit die ook door SIB Loopcollectief wordt verzorgd. Een goede fysieke gezondheid is weliswaar geen vaccin tegen corona, maar in het algemeen maakt
een goede conditie je sterker en vitaler, dus weerbaarder.

Is hardlopen dan voor iedereen geschikt, vraag ik hem. Hardlopen is een belastende sport, dus een gedegen opbouw is echt een voorwaarde om op een verantwoorde wijze hard te lopen. Juist daarom is een beginnerscursus voor veel beginnende lopers een must! Veel mensen beginnen enthousiast, maar haken vaak na een korte periode weer af, veelal doordat men te veel en te snel wil. SIB Loopcollectief biedt een cursus die juist zorgdraagt voor een gedegen opbouw! Wij organiseren deze cursus al jaren, we hebben ervaren en geschoolde trainers voor de beginnersgroep en ieder jaar weer infecteren wij jonge en ouderen met het hardloopvirus! Dus ja, in principe kan iedereen die een normale basisgezondheid heeft, meedoen aan de cursus hardlopen, zegt van de Reep

Hij gaat verder: Dus als je altijd al hebt willen hardlopen? Was je geblesseerd of lukte het in je eentje niet? Dan biedt SIB Loopcollectief een perfecte cursus. Met een beproefd programma begeleiden onze trainers de beginnende loper in 13 weken van 0 naar 30 minuten hardlopen aan één stuk. Wat de SIB daarnaast aanbiedt, is in iedere training een deel hardlooptechniek, versterkende oefeningen, persoonlijk advies en een gedoseerd programma waarbij je, als je trainingen regelmatig volgt binnen 13 weken in staat bent om 5km of 30 minuten achtereen hard te lopen.

Waarom heeft lopen in een groep voordelen, vertelt van de Reep nog, in plaats van alleen! Alleen lopen kan natuurlijk ook prima, maar het leuke is dat je elkaar in de trainingsgroep motiveert. Het is dus niet alleen genieten van de natuur, maar je leert elkaar kennen en deelt de ervaringen van het samen actief zijn.

Waar en wanneer
De cursus start woensdag 5 oktober. Op de woensdagavond maken we gebruik van de hardloopbaan in het Sportpark De Zanderij en op zaterdag om 9.00 uur in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang De Zilk. De kosten bedragen 49,50 euro. Daarbij zijn inbegrepen: 25 gezamenlijke trainingen, een wekelijks trainingsschema, persoonlijk advies en begeleiding. Dus wat let je! Meld je aan op www.sibloopcollectief.nl/beginnerscursus en eind december loopt je met elkaar 5 km!

Zijn er toch nog vragen, bel dan voor nadere informatie SIB Loopcollectieftrainer André Woutersen 06 46511373

Tekst: SIB Loopcollectief