Veel activiteiten in de Week van de Ontmoeting

2 min leestijd

Hillegom – Van donderdag 29 september tot en met donderdag 6 oktober organiseren de gemeenten Hillegom, Lisse en een groot aantal maatschappelijke organisaties de Week van de Ontmoeting. Er zijn meer dan 60 activiteiten waarbij je mensen kunt ontmoeten en nieuwe contacten kunt leggen.

Veel variatie in activiteiten
Er is voor ieder wat wils. Denk aan wandelen, fietsen of andere sportactiviteiten, creatieve workshops, koffiemomenten, gezamenlijk koken, het maken van muziek en lunches. Het volledige programma staat 20 september in De Hillegommer en LisserNieuws. Verder is het te vinden op de websites www.ikdoemee.online en www.herken-eenzaamheid.nl. Mensen zonder computer kunnen bellen naar WelzijnsKompas, telefoonnummer 0252 757 100, of langskomen bij het Ontmoetingsplein in de bibliotheek van Lisse aan de Koninginneweg.

Wethouder Jan van Rijn: ‘Mooi om te zien dat zoveel organisaties samenwerken om ontmoeting mogelijk te maken in Hillegom. Ik hoop dat veel inwoners meedoen aan de activiteiten en dat er echt oog is voor elkaar, ook na deze week’.

Uitgelicht
Het Ontmoetingsplein in de bibliotheek van Lisse is verschillende momenten geopend. Hier kun je terecht voor een praatje en voor meer informatie over het programma. Een andere mooie actie is dat via WelzijnsKompas gebakjes kunnen worden besteld om meegenomen te worden bij een bezoek aan iemand. Deze gebakjes kun je ook samen opeten bij het Ontmoetingsplein. Op donderdag 6 oktober is een lunch om de Week van de Ontmoeting af te sluiten in Plein28 in Hillegom.

Week van de Ontmoeting
De Week van de Ontmoeting wordt ook wel de Week tegen Eenzaamheid genoemd. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten. Iedereen kan deelnemen aan deze week door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Eenzaamheid
Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. In Hillegom en Lisse samen gaat het om ruim 4.000 mensen. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Een goede reden om op tijd te handelen!

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid 2022 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Veel gemeenten, landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties doen mee. Zij hebben afgesproken om actief én samen te proberen de toename van eenzaamheid te stoppen. Hillegom en Lisse hebben zich bij de landelijke aanpak aangesloten. Kijk voor meer informatie op www.herken-eenzaamheid.nl en kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.