Gemeentelijke onderscheiding voor de heer A. Frederiks

1 min leestijd

Hillegom – Burgemeester Arie van Erk reikte op maandag 19 september de Hillegomse Hangkous – een bronzen onderscheiding – uit aan de heer A. Frederiks (84 jaar) voor zijn jarenlange, belangeloze, vrijwillige inzet voor de gemeenschap. De uitreiking vond plaats in de pastorie H. Willibrordus, Hoofdstraat 27, Hillegom. Tijdstip van uitreiking rond 10.00 uur.

Inzet voor kerk en maatschappij
De heer Frederiks zet zich al bijna 25 jaar in voor kerk en maatschappij – voor verschillende verenigingen en organisaties – waaronder Speeltuin Kindervreugd (o.a. de verzorging van het onderhoud van de speeltoestellen; begeleiding van feestavonden voor de oudere jeugd van de vereniging); Parochie H. Willibrordus (o.a. de verzorging van het onderhoud van het Martinuskerkhof; bezorging van het parochieblad; hand- en spandiensten in en om de pastorie) en de Vereniging van Senioren (o.a. contactpersoon voor de vereniging in de wijk).

De Hillegomse Hangkous
De Hillegomse Hangkous is een gemeentelijke onderscheiding die bedoeld is om Hillegommers te eren die veel en langdurig iets voor de samenleving hebben gedaan.