Burgemeester sluit woning na aantreffen harddrugs

1 min leestijd

Hillegom – Burgemeester Van Erk van gemeente Hillegom heeft op 15 september 2022 een woning aan de Lapinenburgstraat gesloten voor de duur van drie maanden. In de woning trof de politie op 24 juni 2022 een grote hoeveelheid harddrugs aan. De handel in harddrugs zorgt voor een onveilige woonomgeving voor omwonenden. Daarom heeft de burgemeester stevig ingegrepen.

Mede dankzij binnengekomen anonieme meldingen kon de grote hoeveelheid harddrugs worden opgespoord. Deze meldingen zijn belangrijk voor de gemeente en haar partners in de aanpak van dit soort georganiseerde criminaliteit. De gemeente en haar partners kunnen het echter niet alleen. Dus heeft u een vermoeden van drugshandel, een hennepkwekerij of een andere vorm van drugscriminaliteit in een pand? Meld het ons dan. Dit kan anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Voorkomen van ondermijnende criminaliteit

Het (bedrijfsmatig) kweken van hennep, drugsproductie en drugshandel worden gezien als een vorm van ondermijning, waar hard tegen opgetreden wordt. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen.

Schouder aan schouder

Daarom staan de drie gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen samen met politie en het openbaar ministerie schouder aan schouder. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken. We sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak. Doel is een omgeving te creƫren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig.