Welke buur verdient een BUURbloemetje?

1 min leestijd

Hillegom – Zaterdag 24 september is landelijke Burendag. Buurtwerker Carlijn van Welzijnskompas gaat rondom Burendag op pad om inwoners van Hillegom en Lisse te verrassen met een BUURbloemetje. Dit jaar staat het BUURbloemetje in het thema van lichtpuntjes. Een lichtpuntje is iets positiefs wat hoop geeft of je dag opfleurt, nét als je dat even nodig hebt.

Welke buur of buurtgenoot zorgt voor lichtpuntjes in jouw straat of buurt of kan wel een lichtpuntje op de dag gebruiken? Is het die buurman die altijd de straat netjes houdt, de buurvrouw die in actie komt als iemand hulp nodig heeft, de buurtbewoner die een moeilijke tijd doormaakt of misschien wel een buurman die altijd een luisterend oor biedt? Team Buurtwerk hoort graag wie wij mogen verblijden met een BUURbloemetje.

Aanmelden kan tot 20 september via info@welzijnskompas o.v.v. de naam en het adres van de buur die wij mogen verrassen, hoe zorgt deze buur voor lichtpuntjes in de straat en/of buurt en de eigen contactgegevens. Telefonisch doorgeven is ook mogelijk, dat kan door te bellen met Welzijnskompas 0252–757100. Team Buurtwerk gaat langs bij de eerste twintig aanmeldingen, dus wees er op tijd bij.

Elk jaar wordt de landelijke Burendag gevierd op de laatste zaterdag van september. Buurten worden fijnere plekken om te wonen als mensen elkaar kennen en naar elkaar omkijken. Op Burendag kunnen buren gezellig samenkomen en nieuwe mensen ontmoeten. Het gezegde luidt niet voor niets: ‘Beter een goede buur, dan een verre vriend.’