Schietpartij blijkt steekpartij met vuurwerk

1 min leestijd

Hillegom – Rond twee uur vannacht werd Hillegom opgeschrikt door een paar harde vuurwerk knallen. Kort daarna waren er ook veel sirenes te horen en reed er veel politie rond bij het parkeerterrein van zwembad De Vosse en bij de Populierenlaan. Eerst werd er namelijk uitgegaan van een schietpartij en daarom liepen de agenten ook in kogelwerende vesten rond.

Getuigen lieten die nacht aan Hillegom Online weten dat het incident begon met het afsteken van vuurwerk op het parkeerterrein van zwembad De Vosse. Op het parkeerterrein staan nu de kermisexploitanten om te overnachten. ‘Na de vuurwerkknallen is iemand naar buiten komen rennen. Later is een jongen in zijn buik gestoken met een voorwerp dat op een schroevendraaier leek’, laten de getuigen weten. Wat er precies heeft plaatsgevonden wordt door de politie onderzocht.

De politie heeft uiteindelijk het slachtoffer in een woning aan de Populierenlaan aangetroffen. Volgens het Noordhollands Dagblad heeft de politie, met kogelwerende vesten aan, eerst gekeken of het veilig was, voordat de ambulancebroeders naar het slachtoffer mochten.

Er was ook een traumahelikopter onderweg, maar deze is uiteindelijk afgebeld. Het slachtoffer werd ter plekke behandeld en daarna meegenomen naar het ziekenhuis.

Op het parkeerterrein stond een beschadigde auto en zijn een groot mes en schaar gevonden. Dit is allemaal veilig gesteld. Later die nacht is er ook een verdachte aangehouden.