°C
maandag 15 juli 2024

Kortebaan Hillegom gaat eindelijk weer door na coronajaren

Hillegom – Na twee geannuleerde edities vanwege de coronacrisis, pakt de Harddraverijvereniging Hillegom de draad weer op. Op vrijdag 16 september vindt eindelijk weer de kortebaan plaats op de Meerlaan. De aanvang van de koers is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Vorig jaar zette de organisatie alles op alles om ondanks de beperkingen toch een kortebaan te organiseren. De gemeente ging echter op het laatste moment niet akkoord. Dit jaar is alles anders. De kortebaankalender is weer net zo vol als voor de coronacrisis en de Harddraverijvereniging Hillegom kan zonder coronabeperkingen organiseren. Met Enkhuizen een dag eerder en Medemblik drie dagen later vindt de kortebaan in Hillegom zelfs plaats midden in het hoogseizoen!

Oppermachtig
Mogelijk is de laatste winnaar in Hillegom er opnieuw bij. Chief One was in 2019 oppermachtig door in de finale McSpirit te verslaan. De laatste is niet meer van de partij. Chief One staat echter nog altijd aan de top. Op zondag 21 augustus was hij nog de beste in Stompwijk. Ook eindigde hij dit jaar als vierde in Warmond en Voorschoten. Concurrentie komt mogelijk uit eigen stal. Ook Archange de Jiel, Coktail Bar, Candy Blue Chip, Ronny Brandt, Panic Launcher en Epoque wisten dit seizoen al te winnen.

Inhaalraces
Southwind Raptor van eigenaartrainer Bert de Boer gaat aan de leiding in het klassement ‘paard van het jaar’. Hij won dit jaar al in Warmond en Santpoort. Bovendien behaalde hij meerdere ereplaatsen. Met zijn fraaie inhaalraces is de Amerikaanse ruin één van de absolute smaakmakers van dit kortebaanseizoen. Opvallend genoeg kwam hij in zijn lange carrière nog niet eerder in Hillegom aan de start.

Trainer Rob de Vlieger uit Zwaanshoek beschouwt de kortebaan van Hillegom als zijn thuiswedstrijd. Na een lange periode van afwezigheid is hij dit seizoen weer actief met zijn paarden op het sprintwerk. Met Jannie van Tim en Faday Scott behaalde hij al prijzengeld. Ook het vierjarige talent Lisa Alki heeft kansen op de Meerlaan. De Vlieger wil ongetwijfeld scoren op zijn thuisbaan.

Deelnemers en tips
Welke paarden er op vrijdag 16 september starten, is bekend op woensdag 14 september. De SNDR verricht op deze dag de loting. Het deelnemersveld is vervolgens direct te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website volgt later een uitgebreide voorbeschouwing met tips. De kortebaandraverij op de Meerlaan is het hoogtepunt van de Hillegomse Najaarsfeesten die duren van zaterdag 10 september tot en met zondag 18 september. Kijk voor een overzicht met alle activiteiten op www.harddraverijvereniginghillegom.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: