°C
maandag 15 juli 2024

Expositie INTIMACY – Hans Innemée

Hillegom – Speciaal voor deze expositie heeft de kunstenaar Hans Innemée het beeld “Intimacy..” ontworpen. Op de openingsdag van de expositie zondag 4 september om 14.00 uur zal Innemée een uitgebreide lezing verzorgen. De kunstenaar zal ingaan op zijn technieken, inspiratie en levensloop als professionele kunstenaar. Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek is de enige representerende galerie van de kunstwerken van Hans Innemée voor Zeeland, Zuid– en Noord-Holland. Kort samengevat, voor de hele westkust.

Ruim 20 jaar is er een prettige samenwerking tussen de galerie en Hans Innemée met de daarbij terugkerende exposities waar de galerie de nieuwste werken van de kunstenaar laat zien. Innemée heeft niet alleen bekendheid in Nederland, ook in Duitsland en Japan is zijn werk uitermate populair. Op de vraag waarom zijn werk zo populair is in Japan, antwoordt de kunstenaar: ‘Juist het vereenvoudigen van het verhaal, het reduceren tot de essentie, vinden ze daar bewonderingswaardig. Het vogeltje vertelt zijn verhaal waar iedereen zich mee kan identificeren. Bijvoorbeeld een moedervogel die de genegenheid geeft en het kind die de geborgenheid vindt.’

De dieren horen onmiskenbaar bij de wereld van Innemée. De expositie is juist voor de verzamelaar aantrekkelijk om te zien hoe het vroegere werk zich verhoudt met/tot het nieuwe werk. De ontwikkeling van het versimpelen van de lijn. De kip heeft een hoofdrol gekregen in zijn oeuvre, verbaasd, verwonderd en zonder oordeel kijkend naar een andere kip, een worm, een kikker of een bloem. Was eerst de kip gedetailleerd neergezet, nu bestaat de kip voornamelijk nog uit een enkele lijn. Een cirkel voor de kop, een stip voor het oog, een driehoek voor de snavel.

Met liefde en passie en met een enorme gedrevenheid is Innemée bijna elke dag aan het werk op zijn atelier. De drijfveer om kunst te blijven maken, zit bij Hans Innemée in het plezier bij het maken van zijn kunst. ‘Op het moment dat ik niet meer verrast kan zijn bij het maken van mijn werk, dan is bij mij de lol eraf, en stop ik ermee. Maar ik blijf mezelf ontwikkelen, ik ben nog lang niet klaar. Bij heel veel dingen die ik maak, denk ik dat kan ik beter’.

De kunstenaar is zondag 4 september de hele dag aanwezig om zijn boekInnemée#2 te signeren. Het gelimiteerde beeld “Intimacy.. “ is exclusief ontworpen voor Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek en is tijdens de expositieperiode te bezichtigen en is voor bestaande en nieuwe leden van de Kunstuitleen voor een gereduceerd bedrag te koop. Meer informatie over de lezing, expositie, het welkomstgeschenk, kunst lenen of openingstijden is te vinden op: www.kunstuitleenbollenstreek.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: