°C
woensdag 17 juli 2024

2e jaar Moeder-kind taal-ontmoetingen voor nieuwe Hillegommers

Hillegom – Vanaf donderdag 25 augustus om 10.30 tot 11.30 uur zijn moeders met kleine kinderen weer welkom in Speeltuin Jeugdland aan de Sportlaan om beter Nederlands te leren spreken en anderen te ontmoeten. Op deze startochtend is er iemand die kinderliedjes zingt en de ukelele bespeelt. De kinderen kunnen met sambaballen en rammelaars ook muziek maken. Iedereen mag meezingen, de teksten worden uitgedeeld.  

Zo’n tien moeders met verschillende nationaliteiten hebben sinds oktober 2021 de weg gevonden naar deze gezellige ochtenden, waar van alles wordt besproken. Ervaringen worden uitgewisseld over peuterspeelzalen voor de kinderen, de beste sites om Nederlands te leren, van alles waar je tegenaan loopt als je nieuw bent in Nederland. Er worden interessante artikelen uit de weekkrant besproken, een taaloefening gemaakt en gelezen. Om de vakantieperiode te breken was er op 4 augustus een uitje naar de Groeituin aan de Beek, een leerzame ochtend.

Deze vanuit het Taalcafé Hillegom opgezette ochtenden zijn gratis dankzij het beschikbaar stellen van deze prima locatie door Speeltuin Jeugdland.  Het zou fijn zijn als meer moeders met kleine kinderen de stoute schoenen aantrekken en een kijkje komen nemen.

Aankomende evenementen

Lees ook: