Taalcafé Hillegom gaat haar achtste jaar in

1 min leestijd

Hillegom – Het bruisende Taalcafé, acht jaar geleden opgezet door Henk Huurneman, is niet meer weg te denken uit Hillegom. Op dinsdag 23 augustus is iedereen, die beter Nederlands wil leren spreken en lezen, weer welkom in de bibliotheek aan de Sportlaan.

Al meer dan honderdveertig mensen uit wel 45 landen hebben in de loop der jaren het Taalcafé bezocht. Zij vonden er houvast in hun zoektocht naar hoe Nederland in elkaar zit en kregen de kans om vrienden te maken, naast het leren van die moeilijke Nederlandse taal. Een paar keer per jaar zijn er gezamenlijke uitjes, zoals naar het Museum Cruquius en onlangs nog naar de Groeituin in Hillegom.

Het Taalcafé is wekelijks van 13.00 tot 14.45 uur, buiten de schoolvakanties. Er wordt begonnen met koffie of thee, waarna nieuwe deelnemers zich mogen voorstellen. Het NOS nieuws van de week in eenvoudig Nederlands wordt bekeken en besproken, waarna de groep op drie niveaus aan de slag gaat. De voertaal is natuurlijk Nederlands. Er zijn twee begeleiders per groep, die inspelen op de wens van de deelnemers voor wat betreft oefeningen. Spreekwoorden en gezegdes komen ook veel aan bod. De leiding hoopt dat veel nieuwe Hillegommers de weg naar het Taalcafé weten te vinden.

Veel mensen die het Taalcafé bezoeken zouden heel graag ook een taalcoach willen hebben om een keer extra per week Nederlands te spreken. Mensen die taalcoach willen worden voor een nieuwe Hillegommer of mensen die graag voor een half jaar een taalcoach zouden willen hebben, kunnen zich elke dinsdagochtend melden bij het Taalpunt in de bibliotheek tussen 10.30 en 12.00 uur.