Lokale kraampjes en stalletjes in kaart gebracht

1 min leestijd

Streek/Hillegom – In de Duin- en Bollenstreek vind je tal van stalletjes en kraampjes met lekkere, lokale, bijzondere en biologische producten. Vaak van eigen land of zelf gemaakt. Lokaler kun je het niet krijgen dus ook nog eens hartstikke duurzaam. En meestal ook nog eens een stuk goedkoper, omdat je niet betaalt voor onnodige kilometers van en naar distributiecentra of duur verpakkingsmateriaal.

Steeds meer mensen vinden het leuk om op de fiets te stappen en de streek af te struinen naar wat er allemaal te vinden is. De Facebookgroep ‘Fietsen voor je boodschappen Bollenstreek’ is inmiddels dan ook behoorlijk populair. Daarom heeft De Groene Uitdaging samen met deze groep alle locaties verzameld en een speciale kaart gemaakt.

Op deze nieuwe kaart staan de lokale kraampjes en stalletjes per thema aangegeven; etenswaren, bloemen, cadeau artikelen en planten en stekjes. Je vindt deze kaart op de site www.degroeneuitdaging.nl/fietsen-voor-je-boodschappen-bollenstreek Daar staat ook de link om lid te worden van de Facebookgroep.

Stap dus lekker op de fiets en shop een deel van je boodschappen lekker lokaal bij elkaar! Inmiddels staan er meer dan vijftig punten op, maar dat zijn ze vast nog niet allemaal. Dus ken jij leuke stalletjes of kraampjes die er nog niet op staan? Laat het dan weten via een mailtje aan De Groene Uitdaging zodat deze kan worden toegevoegd.