Permante foto expositie bij Galerie/Kunstuitleen

2 min leestijd

Hillegom – Bij Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek is nu een permanente expositie te bezichtigen, die de kunstliefhebbers ongetwijfeld zal inspireren en hen meeneemt in een reis naar prachtige fotokunst. Het betreffen groot formaat foto’s van 1 bij 1,5 m, gemaakt door professionele fotografen uit binnen- en buitenland. De foto’s zijn exclusief, per foto zijn er slechts tien exemplaren. Zo zijn er onder andere foto’s te zien van James Kerwin, die zich kenmerken door de urban fotografie met name de verlaten panden en interieurs. Kerwin is een
beeldend kunstfotograaf uit Norwich in Engeland. Zijn werken zijn rustig en vredig. Een contrast daarop zijn de werken van Hans Pieterse. Kenmerkend aan deze werken zijn de terugkerende Delfts blauwe vaasjes en de prachtige uitvergrote bloemen waardoor de kunstwerken een bijzondere compositie krijgen.

Geïnteresseerden kunnen de foto kunst een maand op zicht hebben, voordat ze besluiten om het aan te kopen. “Op de eerste plaats zijn we natuurlijk een kunstuitleen, met de insteek laagdrempelig te zijn en te blijven voor mensen, die kunst een warm hart toedragen. Voor iedereen moet het mogelijk zijn om kunst in huis of in hun bedrijf te halen. Dat geldt ook voor de fotokunstwerken. Deze kunnen gekocht worden met de Kunstkoopregeling, een renteloze afbetalingsregeling, waarbij het kunstwerk in 12 maanden wordt afbetaald”, aldus eigenaresse Denise van der Zande. “De fotokunstwerken staan prachtig in een woning, maar ook in bedrijven. Het is kunst die momenteel heel populair is, ook bij jonge mensen”.

Denise van der Zande heeft de coronatijd goed doorstaan. Sterker nog haar bedrijf heeft een groei doorgemaakt. “Ik heb klanten gekregen uit heel Nederland. Doordat veel mensen thuis gingen werken en meetings online plaats vonden, kozen zij voor een mooi werk als achtergrond. En hoe leuk is het dan, als je regelmatig een kunstwerk kunt wisselen. Dat is wat er gebeurde, dus voor mij heeft dit alleen maar positief gewerkt”. Ook is de webshop, kunst-webshop.nl behoorlijk uitgebreid en weten steeds meer mensen deze te vinden. Hier kan
men niet alleen kunst reserveren om te lenen, maar ook terecht voor cadeauartikelen. Bovendien kan men drie weken op proef een kunstwerk op hangen. Denise van der Zande zorgt ervoor dat de kunst thuis wordt gebracht en men kan een keuze maken uit drie kunstwerken. Volgend jaar bestaat haar bedrijf alweer 25 jaar en dat is een reden om trots te zijn. “Dat gaan we natuurlijk uitgebreid vieren”.