°C
donderdag 25 juli 2024

Avondwandeling: Rondje om de kerk

Hillegom – De zomeravondactiviteiten van Stichting Vrienden van Oud Hillegom zijn weer gestart. Op woensdagavond 20 juli gaan we een zogenoemd rondje om de kerk wandelen. We starten om 19.00 uur vanaf Kwekerij Veelzorg en gaan dan op pad naar het “Beschermd dorpsgezicht Mariastraat en Sixlaan”. Daar kunnen we letterlijk om de Sint-Martinuskerk wandelen, door het Van Nispenpark. De Vrienden-vrijwilligers zullen allerlei interessante weetjes vertellen over de historie van de kerk en van het kerkelijk leven dat van grote invloed is geweest alles wat zich in de Mariastraat bevindt.

Ook wandelen we naar de locatie van de voormalige schuilkerk, waarvan lang gedacht werd dat de resten zich onder het gras van het Van Nispenpark zouden bevinden. In 2019 konden vrijwilligers van de Vrienden van Oud Hillegom onweerlegbaar bewijzen dat de schuilkerk zich daar niet bevond. Waar dan wel? Daar komt u woensdagavond 20 juli achter.

Start- en eindpunt is Kwekerij Veelzorg aan de Stationsweg 131. De prijs per deelnemer is € 5,00 inclusief versnapering na afloop in de Holkamer. Aanmelden is niet nodig.

Alle activiteiten en evenementen staan ook vermeld op de website www.vriendenvanoudhillegom.nl en daar vindt u de laatste stand van zaken. Het is bij twijfelachtig weer aan te raden om op de website te controleren of de activiteit doorgang vindt. De volgende zomeractiviteiten zijn op woensdagavonden 3 augustus met de Centrumwandeling, op 17 augustus fietsen we de Kunst en cultuur- route en op 31 augustus sluiten we af met de Villa-route wandeling.

Aankomende evenementen

Lees ook: