Feestelijke Moeder-Kind ochtend in Speeltuin Jeugdland

1 min leestijd

Hillegom – Een trouwe groep van moeders die beter Nederlands willen leren spreken, bezoekt regelmatig met hun kinderen de wekelijkse donderdagochtenden in Speeltuin Jeugdland. Omdat zij niet de Taalcafé middagen in de bibliotheek kunnen bezoeken, is in oktober 2021 begonnen met deze mogelijkheid om toch in contact te komen met andere moeders met kleine kinderen en Nederlands met elkaar te spreken. Er zijn twee vrijwilligers en drie invallers, elke week wordt een taaloefening voorbereid en een stukje gelezen. Ook komen
actuele activiteiten uit De Hillegommer aan de orde, evenals informatie over allerlei zaken.

Donderdag 7 juli was de laatste ochtend voor de vakantie en daar is een feestje van gemaakt. Iedereen was laaiend enthousiast. Gelukkig was het droog en kon buiten alles worden klaargezet. Er hingen vlaggetjes en er waren ballonnen voor de kinderen. Een moeder had een heerlijke taart gebakken, anderen hadden fruit en iets te knabbelen meegebracht.

Er was muziek, liedjes van Herman van Veen: Zo vrolijk, Opzij Opzij, Anne en Dikkertje Dap van Annie M.G. Schmidt. De teksten kreeg iedereen op papier, zodat men vragen kon stellen zoals ‘Wat is dat, duiken?’ ‘En wat is een Dikkertje?’ Er werd gedanst en gespeeld in de speeltuin. Bij het naar huis gaan kregen alle kinderen een flesje bellenblaas mee. Iedereen vond het jammer dat pas over zes weken, op 25 augustus, de volgende ochtend in de speeltuin is. Nieuwe Hillegomse moeder die Nederlands willen spreken en anderen ontmoeten, zijn dan welkom van 10.30 – 11.30 uur in Speeltuin Jeugdland, Sportlaan.