°C
dinsdag 23 juli 2024

Taalcafé sluit seizoen af in Groeituin

Hillegom – Op 5 juli was het laatste Taalcafé voor de vakantie. Er was een leuk uitje gepland naar de Groeituin van Welzijnskompas aan de Oude Beek. Zo’n twintig fervente Taalcafé bezoekers, inclusief leiding, gingen wandelend langs de Haven en de Beek naar de Groeituin.
Verrassend groot was de Moestuin, die vol stond met allerlei gewassen. Niet te geloven dat drie jaar geleden dit nog een braakliggend terrein was. Carlijn verwelkomde de groep namens Welzijnskompas en Jeroen, vrijwilliger bij de Groeituin, ging uitgebreid in op de vragen die gesteld werden.

Iedereen is welkom op de eerste zaterdag van de maand van 10.00 – 13.00 uur om mee te tuinieren in deze biologische tuin. Er is een vaste groep vrijwilligers, nieuwe helpers zijn zeer welkom. Jeroen vertelde dat ook doordeweeks het hek vaak open is, dan kan men binnenlopen en de sfeer proeven. Op facebook en op www.instagram.com/degroeituin_hillegom is meer informatie te vinden.

Daarna kon men genieten van de prachtige Belevingstuin, één en al geurende en kleurige bloemen, die heel veel bijen en vlinders trekken. Hier kan men rustig op een bank een uurtje gaan zitten en genieten van al het moois. Drinken moet men zelf meenemen.

Bij de Houttuin werd nog gezellig koffie gedronken, en wenste men elkaar nog een fijne vakantie. Op dinsdag 23 augustus 2022 gaat het Taalcafé Hillegom weer van start. In de bibliotheek Hillegom, aan de Sportlaan, is iedereen die beter Nederlands wil leren spreken en begrijpen welkom van 13.00 tot 14.45 uur. De zes vrijwilligers leiden 3 groepen op verschillende niveaus. Informatie bij het Taalpunt Hillegom in de bibliotheek, elke week dinsdag van 10.30 – 12.00 uur. Hier kan men zich ook aanmelden als Taalcoach. Er staan heel wat nieuwe Hillegommers op de wachtlijst. Taalcoaches maken voor een traject van zes maanden wekelijks een uurtje vrij om met een nieuwkomer in Hillegom de Nederlandse taal te spreken.

Aankomende evenementen

Lees ook: