°C
donderdag 25 juli 2024

De Groeituin van Welzijnskompas

Hillegom – Langs de Oude Beek, wat volgens velen het mooiste paadje van Hillegom is, bevindt zich een volkstuincomplex. Op dit complex vind je de De Groeituin. De tuin is een project dat ondersteund wordt door Welzijnskompas en bestaat uit twee tuinen die volledig door inwoners worden onderhouden.

De Belevingstuin
Wie vanaf de Van den Endelaan het smalle (fiets)pad volgt richting de 3e Loosterweg, komt als eerste de Belevingstuin tegen. Een tuin opgezet om de zintuigen te prikkelen, daarnaast is deze buur(t)tuin een ontmoetingsplek voor mensen en het is tegelijkertijd een tuin waar vlinders en bijen hun voedsel kunnen vinden. Niet onbelangrijk in deze tijd want met name de bijen zorgen weer voor de nodige kruisbestuiving van gewassen die geteeld worden in de diverse moestuinen van dit volkstuincomplex.

De Moestuin
Dat brengt ons op de tweede tuin van het project; een Moestuin enigszins verscholen achter de heg die even verderop ligt. Dat is waar een hechte club inwoners op biologische wijze groenten en fruit kweken. Een tuin voor mensen die het leuk vinden om in de aarde te wroeten en anderen te ontmoeten. Een moestuin onderhouden is veel werk, maar mede door de goede onderlinge samenwerking, ook erg leuk. Er zijn klussen die alleen gedaan kunnen worden, maar er wordt ook samen gewerkt. Door het delen van kennis kan iedereen (met of zonder ervaring) meedoen.

Altijd welkom
Je bent altijd welkom als er iemand aanwezig is, dus spreek gerust iemand aan die aan het werk is op een van de tuinen als je meer wil weten over dit toffe project.

Kennis maken en meedoen
Iedere eerste zaterdag van de maand is er een tuinwerkdag, zo ook aanstaande zaterdag 2 juli van 10.00 – 13.00 uur. Deze dag valt samen ‘Fiets zoekt groen’ en ook de kunstenaars van Paspartoe zijn aanwezig om hun mooiste kunstwerken te verkopen.

Wil je eens op een andere dag kennis komen maken? Dit kan ook op afspraak, op de woensdag of vrijdag. Neem contact op met Carlijn French, telefonisch via: 0252-757100 of via de email c.french@welzijnskompas.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: