Themabijeenkomst Vitaliteit

1 min leestijd

Hillegom – Op 15 juni organiseerde het Team Buurtsportcoaches Lisse een bijeenkomst over het thema vitaliteit. De bijeenkomst vond plaats in de mooie kantine van de Ren en Toerverenging De Bollenstreek in Lisse

Informeren, inspireren en motiveren
Team Buurtsportcoaches Lisse beet het spits af. Het doel van deze bijeenkomsten is om te informeren, te inspireren en te motiveren. De weg naar een vitale omgeving heeft niet alleen maar te maken met het aanbieden van een stuk fruit in de kantine.
Hoe houd je je vrijwilligers vitaal?
Hoe zorg je voor voldoende leden?
Hoe zorg je ervoor dat we respectvol met elkaar omgaan?
Welke kleine stapjes kun je nemen om jouw organisatie vitaal te houden?

Grote opkomst
Mensen die werkzaam zijn of zich vrijwillig inzetten voor een sportvereniging, speeltuinvereniging, buurthuis, bij een zorg- of welzijn organisatie of gemeente werden uitgenodigd. In totaal waren zo`n 40 geïnteresseerden aanwezig. Aandachtig werd er geluisterd naar Herre Zonderland (voormalig topsporter). Hij vertelde o.a. over prestatiedruk, herstellen na prestaties en goed voor jezelf zorgen.

In gesprek
Na de presentatie van Herre werd de groep deelnemers in tweeën gesplitst en werden er twee stellingen op het gebied van vitaliteit met elkaar besproken. Mooi om te horen welke stappen er worden gezet om de organisatie/vereniging vitaal te maken en te houden. Ook werden zorgen en behoeften besproken. De deelnemers gingen geïnspireerd huiswaarts.

Er werd samengewerkt met het team van Hillegom in Beweging, het team van De Combibrug (gemeente Teylingen) en adviseurs gezonde omgeving. De volgende bijeenkomst is in Hillegom en wordt in het najaar georganiseerd.