Geldfit.nl nu ook beschikbaar in Hillegom

2 min leestijd

Hillegom – De gemeente Hillegom is een samenwerking aangegaan met de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Deze organisatie helpt inwoners met financiële problemen op weg naar de juiste hulp in hun eigen omgeving. Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Voor veel mensen is echter niet altijd duidelijk waar ze terecht kunnen voor hulp. Daarom is het goed dat zij dankzij de NSR vanaf nu gebruik kunnen maken van Geldfit.nl.

Wethouder Jan van Rijn: ‘Zeker in deze tijd waarin alles duurder wordt, is het belangrijk dat inwoners met (beginnende) schulden zo snel mogelijk hulp krijgen. Daarom is het goed nieuws dat inwoners via de NSR gratis en anoniem hulp kunnen zoeken. Het is bekend dat mensen lang wachten met het zoeken van hulp, omdat ze het zelf op willen lossen of zich schamen. Ik hoop dat daar verandering in komt met Geldfit.nl.’

Over Geldfit.nl

Door een test met korte vragen te beantwoorden, krijgen inwoners inzicht in hun financiële situatie en een persoonlijk advies. Daarnaast krijgen zij een overzicht van hulp die beschikbaar is in Hillegom. Denk aan vrijwilligersorganisaties als SchuldHulpMaatje Hillegom, Humanitas of gemeentelijke schulphulploketten. Mensen die liever bellen, kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar geschikte hulp in de buurt.

Schulden kunnen iedereen overkomen

Martin Suithoff, directeur van de NSR: ‘Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Gebeurtenissen zoals ontslag, relatieproblemen en ziekte kunnen bijvoorbeeld geldzorgen en uiteindelijk schulden veroorzaken. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800-8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.’

Specifieke hulp voor ondernemers

Ondernemers lopen andere risico’s dan consumenten. Voor hen is er specifieke hulp via Geldfitzakelijk.nl. Zij krijgen ondernemersgerichte tips, tools en hulp.