JUBILEUM 25e ACTIE ‘HILLEGOM SCHOON 2022’

1 min leestijd

Hillegom – De afgelopen vier zaterdagen heeft de jeugd van SV Hillegom het dorp weer verlost van haar straatvuil. Het is een bijzonder jaar want het was de 25 ste keer dat de jeugd van SV Hillegom hebben meegewerkt aan actie HILLEGOM SCHOON .

In 1998 startte de actie met twee zaterdagen voor de jeugd van SV Concordia en twee zaterdagen voor de jeugd van VV Hillegom.
Na de fusie is de club met de Gemeente Hillegom en De Meerlanden overeengekomen vier zaterdagen per jaar op pad gaan. Onder begeleiding van Willem Schniedewind hebben in totaal ca. 100 jongens en meisjes al het vuil in de diverse wijken van Hillegom opgeruimd.

Na wat informatie kon de schoonmaakklus beginnen. Voorzien van hesjes, grijpertjes en een grote rol vuilniszakken vertrokken de groepen naar de verschillende locaties. De meisjes en jongens waren vooral verbaasd over de grote hoeveelheid rommel langs de weg. De vele vuilniszakken werden langs de kant gezet en opgehaald door de heer Schniedewind. De meisjes en jongens kregen na het harde werken iets te drinken en te eten.