°C
dinsdag 23 juli 2024

Hillegomse Jaarmarkt stimulans voor verenigingen en bedrijven

Hillegom – De Hillegomse Jaarmarkt komt na twee jaar Corona stilte met een primeur voor Nederland. “Donderdag 25 augustus openen wij het nieuwe seizoen 2022/2023 met iedereen die in Hillegom actief is onder de titel ‘Leefbaar Hillegom leeft’. Daarbij krijgen verenigingen, bedrijven en vele anderen de mogelijkheid om zich zelf te presenteren.” vertelt initiatiefnemer Bonnie Wiegel. “Twee jaar lang hebben onder meer de verenigingen in Hillegom geen nieuwe leden kunnen aantrekken. Tijdens het werven van deelnemers merken wij dat de verenigingen enthousiast zijn om van zich te laten horen en het publiek te informeren om lid te worden. Daarbij denken wij aan alle soorten verenigingen van cultuur, kunst, sport, creativiteit, muziek, stichtingen maar ook cultuur, bibliotheek, winkels en bedrijven om hun producten of toekomst plannen te presenteren alsmede nieuwe medewerkers te werven. We gaan weer vol frisse moed van start en rekenen op veel deelnemers voor wie dit een prachtige promotie is”.

Als extra onderdeel van de markt vindt verdeeld over de gehele lengte van de Hoofdstraat een landelijk Standwerkers concours plaats, De vlotte babbelaars met hun tafeltjes waarachter zij op een komische wijze producten aan de man brengen, worden beoordeeld door een jury. Het concours wordt gehouden in het teken van de ‘Grote prijs van de Bollenstreek’. Een feest om naar te kijken en te luisteren.    

Wiegel: “Wij hopen dat de Hillegomse deelnemers zich vandaag inschrijven. Dat kan via een mail te sturen info@b-o-b.nl Uiteraard kunt u hier ook met al uw vragen terecht. Vrijdag 1 juli is de deadline voor inschrijvingen. Wij stellen het bijzonder op prijs als de presentatie er goed uitziet. Bijvoorbeeld met vereniging attributen, een flyer met vereniging informatie, bij voldoende plaats ruimte om een demonstratie te geven e.d. Eventuele optredens en demonstraties kunnen ook in de tuin voor het Raadhuis gegeven worden.”

Het initiatief van ‘Leefbaar Hillegom Leeft’ komt van Koopcentrum Hillegom. Hillegom groeit uit tot een middelgrote plaats. Door de nieuwbouw van nieuwe wijken wordt Hillegom steeds groter. Het zal niet lang meer duren tot er weer drie nieuwe wijken worden opgeleverd. Als dit initiatief slaagt, kan het volgend jaar herhaald worden waarbij er zo’n tweeduizend nieuwe bewoners in Hillegom zijn.
De kracht van het evenement is dat iedereen die graag in contact met de consument wil komen op deze dag die contacten kan leggen. De combinatie van verkoop in de kramen, informatie, demonstraties en optredens geven een goede sfeer aan dit evenement. “Uiteraard rekenen wij er op dat de positieve vonk overslaat naar al die andere Hillegommers om van zich laten horen op donderdag 25 augustus in de Hoofdstraat in het centrum van Hillegom”, besluit Wiegel,

Tekst: Bonnie Wiegel, BOB organisatie

Aankomende evenementen

Lees ook: