°C
dinsdag 23 juli 2024

Fietsmaatjes Hillegom Lisse breidt uit

“Blij met nieuwe duofiets in Poelpolder”

Hillegom – Fietsmaatjes Hillegom Lisse neemt een nieuwe duofiets in gebruik, geschonken door de Stichting De Carolusgulden. “We zijn erg blij met onze achtste duofiets”, zegt secretaris Joop den Blanken . De fiets staat in een nieuwe stalling aan het Rembrandtplein in de Poelpolder in Lisse.

Fietsmaatjes Hillegom Lisse had al drie duofietsen en een reservefiets in Hillegom en drie in Lisse. In Lisse komt er nu een vierde bij. Stichting De Carolusgulden subsidieert activiteiten en initiatieven die leiden tot verbetering van het zelfstandig wonen en het welzijn van ouderen in Leiden en omstreken. “Wij zijn de stichting De Carolusgulden erg dankbaar voor deze nieuwe duofiets”, zegt secretaris Joop den Blanken.

Nieuw in de Poelpolder
De fiets is ondergebracht in een extra stalling, een garagebox aan het Rembrandtplein in de Poelpolder in Lisse. Daarmee breidt ook het aantal standplaatsen verder uit. “Doordat deze fiets in de Poelpolder staat, is het voor mensen daar ook aantrekkelijker om als vrijwilliger of
gast op de fiets te stappen”, zegt Den Blanken. “Want nieuwe vrijwilligers blijven welkom om de gasten die op de wachtlijst staan aan een maatje te helpen.”

Behoefte
De speciale elektrisch ondersteunde fiets voorziet in een duidelijke behoefte. Fietsmaatjes Hillegom Lisse zorgt ervoor dat mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen samen met een vrijwilliger buiten in beweging komen. “Doordat je maatje zo geniet, geniet je zelf ook. En
je krijgt nog eens een wijze levensles mee”, is een van de ervaringen op Facebook. Het aantal fietsduo’s stijgt gestaag, tot 117 vrijwilligers en 128 gasten op dit moment. In 2021 maakten ze samen 1150 fietsritten van in totaal 30.000 kilometer. Dat is meer dan in 2020 en
in 2019, voor de Coronacrisis.

Interesse
Wie interesse heeft om vrijwilliger of gast te worden in Lisse of Lisserbroek kan contact opnemen via planninglisse@fietsmaatjeshillegomlisse.nl voor meer informatie. Ook in Hillegom, De Zilk en Beinsdorp zijn nieuwe vrijwilligers en gasten van harte welkom. Daar is het mailadres coordinatorhillegom@fietsmaatjeshillegomlisse.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: