°C
donderdag 25 juli 2024

Buikschuiven bij Weerestein

Hillegom – Woensdag 8 juni belooft weer een geweldig spektakel te worden op het jaarlijkse buikschuif-festijn in speeltuin Weerestein Hillegom. Op de maar liefst 17 meter lange buikschuifbaan kan worden gestreden om de bokaal voor wie de verste schuiver maakt.

Voor 2 leeftijdscategorieën zijn er leuke prijsjes te winnen maar de vraag blijft wie het dit keer lukt om zichzelf door het sop over de volledige 17 meter tot in het waterbadje te schuiven. Tot nu toe is dat in de voorgaande edities nog niemand gelukt. Het recept is simpel: Neem een flinke aanloop, een ferme sprong, beweeg niet en houdt je lijf strak met je armen vooruit of langs je lichaam. Dat zijn ook de regels voor een geldige poging.

De speeltuin is open vanaf 13:00 uur en de wedstrijd (t/m12 jaar) start om 14:00 uur.  Inschrijving kan vanaf 13:30 ter plaatse. Ouders mogen natuurlijk ook meedoen buiten mededinging. met dank aan Hillegom in beweging / Sportsupport en de speeltuin vrijwilligers.

foto’s van de vorige editie zijn de vinden op www.speeltuinweerestein.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: