°C
zaterdag 13 juli 2024

Groep 8 Giraf slaagt voor EHBO examen

Hillegom – Donderdag 19 mei was een feestelijke dag op basisschool De Giraf in Hillegom. Alle groep 8 leerlingen slaagden voor hun EHBO examen. En alsof dat nog niet genoeg reden was voor een feestje, vierde juf Jany van de Nes haar 25 jarig ‘EHBO-jubileum’. Wethouder Jan van Rijn ging langs.

De leerlingen van beide groepen 8 van basisschool De Giraf uit Hillegom hebben gedurende zo’n 20 weken les gehad in EHBO door twee ervaren instructrices: Nelleke Lippens en Marianne Elshout. Beide dames hebben de leerlingen van De Giraf wegwijs gemaakt in het beoordelen en verlenen van eerste hulp van diverse verwondingen. Daarnaast hebben zij reanimatie geleerd en zelfs geoefend op Lotus slachtoffers. Afgelopen donderdag was het theorie- en praktijkexamen, waarvoor alle 45 leerlingen zijn geslaagd. De certificaten werden uitgereikt door Wethouder Jan van Rijn. Daarna werd juf Jany van de Nes nog door de wethouder in het zonnetje gezet in verband met haar 25 jarig EHBO-jubileum.

Aankomende evenementen

Lees ook: