°C
zondag 14 juli 2024

Thema duurzaam bij Welzijnskompas

Hillegom – Welzijnskompas ondersteunt en stimuleert bewonersinitiatieven, mantelzorg, vrijwilligerswerk, bewegen en culturele activiteiten. Een breed aanbod waarbij de mens centraal staat. Met aandacht voor de veranderende maatschappij. Ook duurzaamheid staat op de agenda van Welzijnskompas. Van mei tot en met augustus geeft Welzijnskompas hier extra aandacht aan.

Activiteiten
Inoek Post, teamleider bij Welzijnskompas, werkt met haar team aan een mooi groen aanbod. ‘Het gaat om zuinig omgaan met mens en milieu, repair en recycle maar ook om het opbouwen van duurzame relaties. Dat doen we onder andere met trainingen voor vrijwilligers. Bestaande activiteiten worden uiteraard ook onder de aandacht gebracht. Bij Plein28 staat het Repair Café, het Naaiatelier en het Upcycle Lab al wekelijks of maandelijks op de agenda. In De Groeituin in Hillegom werken vrijwilligers al enige jaren hard om bijvoorbeeld verse groenten te verbouwen. Dit gebruiken we dan weer voor de workshops Gezond Koken.’

Samenwerking
In de samenwerking met inwoners en partners komt duurzaamheid ook terug. ‘Welzijnskompas biedt advies aan mensen die vrijwilligerswerk willen doen. We matchen de mensen met organisaties in Hillegom en Lisse. Het Huis van Tante Trees, De Groene Bol en Heemtuin zijn voorbeelden van duurzame partners.’ Inoek vertelt ook over BuurtKracht, waarbij straatverbinders zich inzetten voor een positieve, gezellige en groene buurt.

Aankomende evenementen

Lees ook: