°C
zondag 14 juli 2024

Voorjaarconcert Hillegomse Harmonie Kapel

Hillegom – Door de corona-pandemie kon de Hillegomse Harmonie Kapel bijna 3 jaar lang geen concerten geven. Maar op 14 mei was het dan eindelijk zover, het Voorjaarsconcert. Niet alleen de leden hebben hier hals reikend naar uitgekeken, maar dat ook Hillegom de concerten gemist heeft bleek uit de grote opkomst en een volle Maartenskerk. Het was het eerste optreden van de HHK in de Maartenskerk die onlangs is aangepast zodat er voldoende ruimte is voor een flink orkest.

De HHK o.l.v. Wim Notenboom bracht zoals vanouds een leuk en gevarieerd programma. En ondanks dat er zolang niet of slechts in kleinere groepen gerepeteerd kon worden, mag het orkest er nog steeds zijn. Zo werden onder andere Broken Sword, met Middeleeuwse klanken die deden denken aan een banket in een Grote Hal en Intermezzo, een ingetogen muziekstuk gespeeld. The Dance of the Sugar Plum Fairy is een vriendelijke melodie uit de Notenkrakersuite. Voor het eerst kon er worden geluisterd naar de vibrafoon geschonken door de familie van Ommeren. Een prachtig geluid, als zilveren belletjes.

Onder leiding van Jeroen Bijl deden ook de blokfluitgroep van de HHK en het opleidingsorkest HHooK mee aan het concert. De blokfluitertjes vonden het maar spannend om voor zoveel mensen op te treden. Ze lieten zich echter niet van hun stuk brengen en speelden dapper door. Het opleidingsorkest speelde 5 stukken waaronder de popnummers Bad en I am a believer. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe leden die de Harfa opleiding aan de Hillegomse muziekschool volgen bij het HHooK komen spelen. De 128 jarige HHK kan de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet zien.

Voor de pauze werden er 5 leden gehuldigd omdat zij al 25, 40 of zelfs 50 jaar lid zijn van de Hillegomse Harmonie Kapel. Josien Kleijwegt (klarinet) en Bernadette de Groot (hoorn) kwamen het eerst naar voren. Zij musiceren al 25 jaar de HHK. Bert Dekkers speelt al 40 jaar mee. De eerste 25 jaar op de hoorn en daarna euphonium. Toen was het de beurt aan Suzanne Colijn en Andrea Notenboom (allebei klarinet). Zij zijn maar liefst al 50 jaar lid. Wethouder Jan van Rijn sprak de jubilarissen toe en feliciteerde met dit jubileum.

Na de pauze vervolgde de HHK het programma met onder andere muziek uit de films Guardians of the Galaxy en The Lion King. Een hoogtepunt was de hobo-solo van Ilse Colijn in Gabriel’s Oboe. Zo voortreffelijk, dat er zelfs tranen aan te pas kwamen bij sommige toehoorders. Het applaus voor deze soliste was terecht daverend en langdurig. Met de swingende klanken van Copa Cobana als toegift sloot de HHK een zeer geslaagd concert af.

Aankomende evenementen

Lees ook: