°C
woensdag 17 juli 2024

Hillegomse koren zingen voor Oekraïne

Hillegom – Twee Hillegomse koren – Vocaal Ensemble Hillegom (VEH) en Hatikwa – geven zondagmiddag 22 mei een benefietconcert in de Hillegomse Maartenskerk voor de vluchtelingen uit Oekraïne.

Onder leiding van de dirigenten Marcel den Dulk (VEH) en Marta Leda (Hatikwa) heeft een groepje enthousiaste koorleden in korte tijd een programma samengesteld. Daarin is ruimte voor klassiek koorrepertoire, maar ook voor eigentijds licht koorwerk. Om de kosten zo laag mogelijk te houden is een beroep gedaan op de Protestantse Gemeente Hillegom, die het kerkgebouw gratis ter beschikking stelt. Voorzitter Jan Jansen van Hatikwa is ook blij met de medewerking van de gemeente Hillegom die snel en zonder kosten een vergunning heeft verleend.

Het programma begint met een eigentijdse bewerking van een Oekraïense volksliedje. En nadat beide koren hun opwachting hebben gemaakt zal het concert worden beëindigd met een gezamenlijk gezongen vredeswens. ,,Juist in deze meimaand, waarin we onze eigen vrede en vrijheid gedenken staan we met grote zorg stil bij het ontbreken van die vrede in vele delen van de wereld. En dan in het bijzonder natuurlijk in Oekraïne”, aldus voorzitter Gerard Alders van het vocaal ensemble.

Het concert in de Maartenskerk (Kerkplein 1) begint om 15.30 uur. De toegangsprijs is 15 euro per persoon, inclusief een drankje na afloop. De entreekaarten zijn verkrijgbaar bij Vivant Frank Evers (Mariastraat 2), Auto Romviel (Raadhuisstraat 1), bij de koorleden en voor aanvang van het concert bij de ingang van de kerk.

Aankomende evenementen

Lees ook: