°C
woensdag 17 juli 2024

Workshop Art Journaling in Plein28

Hillegom – Het Ambachtenplein in Plein28 biedt veel inspiratie voor bezoekers én vrijwilligers. Vrijwilliger Doreth organiseert wekelijks Samen Creatief en biedt nog andere workshop aan op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00: Art Journaling. “Elke week maken we een klein kunstwerk. Die kun je verzamelen in een leeg boek met stevig papier of in een map. We werken met verschillende materialen en technieken. Je maakt wat jij mooi vindt.”

Kennis overdragen
Sinds een maand of vier is Doreth vrijwilliger bij Plein28. Ze is een keer binnengestapt om materiaal te brengen voor een creatieve activiteit en daarna nog regelmatig naar de open inloop van Samen Creatief gekomen om nieuwe mensen te ontmoeten. Haar creativiteit en kennis van technieken wil ze graag overdragen en bij Samen Creatief en deze nieuwe workshop krijgt ze de kans bij Plein28. “Ik vind het zo fijn dat niks moet bij Plein28, je voelt je snel op je gemak. Kop koffie erbij, praatje maken en bekijken wat bij jou past.”

Unieke kunstwerken
“Als je denkt dat knutselen alleen voor kinderen of ouderen is, zou ik zeker eens via Google zoeken op art journals. Je kunt prachtige kunstwerkjes maken. We hebben materialen zoals ecoline, acrylverf, oostindische inkt, aquarelpotloden, goudverf, waterverf en pastelkrijt. Dat in combinatie met stempels, sjablonen, diverse soorten papier of pagina’s uit oude boeken, zorgen voor unieke, ontroerende of vrolijke kunstwerkjes voor jouw eigen art journal.” Workshop Art Journaling is voor de eerste keer op woensdagmiddag 13 april, van 14.00 tot 16.00. Daarna nog op woensdag 20 april, 4 mei en 11 mei. Kosten zijn 2 euro per keer. Aanmelden kan via de website www.plein28.nl. Daar vind je ook een overzicht van alle andere activiteiten in Plein28.​

Aankomende evenementen

Lees ook: