°C
dinsdag 16 juli 2024

Vergroen je straat

Hillegom – WelzijnsKompas nodigt inwoners van Hillegom en Lisse uit om de handen ineen te slaan met de buren om zo samen te zorgen voor (nóg) meer groen in de straat. De eerste 20 straten uit Hillegom en Lisse die zich aanmelden, ontvangen een bedrag van 50 euro voor plantjes, bollen en zaden. Organiseer een groenactiviteit in de straat en ga samen aan de slag. Wie weet op of rond de Nationale Zaaidag op 22 april. Op die dag zaaien tienduizenden mensen in Nederland biologische bloemen in tuinen, op balkons en dakterrassen. Ze doen dit om de insecten, die het helaas zwaar hebben, te helpen. Vanaf 1 april is het mogelijk om gratis een zakje bloemenzaad op te halen. Wil je weten waar? Zie voor meer info: https://voerdebijbij.nl/

Organiseer met straatgenoten een ‘voortuin plantdag’, lentepoets of stekjes ruilmiddag. Ga tegels wippen uit je tuin, begin een ‘mini planten bieb’ of start een wedstijd ‘ Wie heeft de mooiste tuin in de straat’. En zo zijn er nog veel meer ideeën om samen met buren aan de slag te gaan met groen in de straat. Zorg samen voor meer biodiversiteit, mooie ontmoetingen én een kleurrijke straat waarin je je thuis voelt. Doe ook mee! De eerste 20 straten die zich aanmelden ontvangen van WelzijnsKompas een bijdrage van 50 euro voor plantjes, bollen en zaden. Voor aanmelden of meer info kan contact worden opgenomen met buurtwerker Carlijn French via info@welzijnskompas.nl of 0252 – 757100.

Aankomende evenementen

Lees ook: