Jubileum 75 jaar Bloemencorso begin Vier de Lente Festival

1 min leestijd

Hillegom – 75 jaar na het eerste corso, keert dit jaar ‘de Walvis-vloot’ terug naar zijn geboorteplaats Hillegom –en wel mét walviskalfje. De walvis-baby van de Hillegomse jubileumvloot staat symbool voor de geboorte van het nieuwe zusje van Bloemencorso Bollenstreek; het Vier de Lente Festival. De walvis-vloot wordt op 24 april letterlijk onderdeel van het Vier de Lente podium, waar een bekend nationaal dj-trio en spetterende lokale acts zullen optreden.

Corsowagen omgetoverd tot festivalpodium
Het cirkeltje is rond; de gemeente waar Bloemencorso Bollenstreek 75 jaar geleden begon, is met deze speciale jubileumeditie ook de plek om de wagen ‘door te geven’ aan de jongere generatie. Dat doorgeven mag je letterlijk nemen: de kleurrijke Hillegomse corsowagen wordt namelijk onderdeel van het podium van het spiksplinternieuwe evenement . Bloemencorso Bollenstreek en Vier de Lente Festival delen dezelfde liefde en passie voor het bollenvak en de bollenstreek, maar het festival richt zich op een jongere generatie. ‘Een kers op de taart van ons 75ste verjaardagsfeest,’ zegt Esther den Hertog, woordvoerder van Bloemencorso Bollenstreek. ‘Met dit festival laten we zien wat de iconische kracht van de Nederlandse tulp is. Als we daarmee jongeren kunnen laten zien welke rol onze streek en het bloemencorso speelt in een positief en blij gevoel bij hen, dan is deze missie geslaagd.’

De organisatie roept bezoekers op om enkel met de fiets te komen. Er is geen extra parkeergelegenheid voor dit evenement voorzien, omdat duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de langetermijnvisie van het festival is.